Video geschiedenis Mercedes

Video geschiedenis Mercedes

De geschiedenis van Mercedes-Benz

In een video van het Engelse Telegraph wordt teruggeblikt op Mercedes-Benz. Een bedrijf dat zich definitief vestigde toen in 1901 de eerste Mercedes in de verkoop ging.

In de jaren ’30 van de 20e eeuw domineerden de “Silver Arrows” van Mercedes de racerij en nu doen ze dat andermaal met coureurs Lewis Hamilton and Nico Rosberg in de Formule 1.

Via een tijdsverloop wordt dieper gekeken in de geschiedenis van Mercedes-Benz. Hoe de ultieme luxe auto werd gecreëerd in de jaren ’60, hoe het merk de eerste was om ABS te lanceren op een S-Klasse en de eerste bleek met Electronic Stability Control.

Kijk op The history of Mercedes-Benz.

 


Heart Of Gold – W116

Heart Of Gold – W116

De eerste formele Sonderklasse

De eerste formele “Sonderklasse” van Mercedes-Benz die ook S-klasse werd genoemd: de W116. Een autobenaming die voor vrijwel iedereen synoniem is met kwaliteit.

De S-klasse is sinds zijn introductie een zeer degelijke auto, die de ster op de motorkap met trots draagt.

Lees verder op Cinecars.

 


W116: vroeger was alles beter

W116: vroeger was alles beter

Advertenties van autofabrikanten bestonden gewoon nog uit een grote foto van het nieuwste model met daar op, in of naast een schaars geklede dame of een kerel met dikke sigaar in z’n besnorde gezicht of dampende Marlboro in z’n hand. Natuurlijk een glas bier of cognac ernaast.

Autorally’s gingen gewoon nog van Parijs naar Dakar en er was niets mooier dan volgas door een dunbevolkt, ernstig arm en achtergebleven gebied rijden. Wat nou lokale cultuur, milieu of opstandelingen…

Bekijk de video en lees daarna verder op cinecars.nl/vroeger-was-alles-beter.

Met dank aan CineCars!