Type W140

De Mercedes-Benz S-Klasse van het type W140 heeft ergens in de tijd de naam gekregen de best gebouwde en kwalitatief meest hoogstaande te zijn. Hoe is dat mogelijk ontstaan?

Op de eerste plaats heeft de S-Klasse al vele malen het predikaat gekregen in het algemeen de beste auto ter wereld te zijn. Gemeten langs de lijnen van bouwkwaliteit, het starten van nieuwe ontwikkelingen, het definiëren van nieuwe standaarden, het toepassen van nieuwe technieken en duurzaamheid. Het laatste begrip meet men dan af aan de hand van de toegepaste materialen en hoelang een S-Klasse uiteindelijke meegaat. Los van het bovenstaande geldt dan nog eens de gebruikersvaring. Hoe ervaren de bezitters de S-Klasse, is men er blij mee en hoelang is een S-Klasse in het bezit vanaf de eerste tot de latere eigenaar?

Terug naar de W140. Het ontwerp en de stijl staat niet iedereen direct aan, maar lijkt eerder een kwestie te zijn van het groeien van waardering of het opbouwen van die smaak. Rijdt men eenmaal in een W140, dan blijkt dat men direct om is. Er is vanzelfsprekend nog meer te vertellen, maar voor nu verwijzen we naar myw140.com. Hier vindt u veel video’s over de W140