T E C H N I E K

Techniek S-Klasse

Bekijk de technische artikelen die in de loop der jaren gepubliceerd werden in ons clubblad Sterklasse Bulletin. De artikelen kunt u ‘full screen’ op ieder gewenst apparaat op uw gemak lezen, afdrukken, downloaden en delen.

In onze eerste technische bundel gaat het over de W126. Er is een aankoopadviesdocument en er zijn artikelen waarin technisch opmerkelijke punten onder de loep worden genomen en beschreven.

Electronics Parts Catalogue

De EPC is er om snel en betrouwbaar de juiste onderdelen te vinden voor het onderhoud aan uw Mercedes-Benz. De benodigde (reserve)onderdelen zijn in de EPC snel te vinden. Zoeken op een trefwoord, bouwserie, model of Voertuig Identificatie Nummer (VIN) geeft een overzicht van de relevante onderdelen.

De EPC bevat onderdelen voor Mercedes-Benz, Smart en Maybach voertuigen.

 • Mercedes-Benz voertuigen sinds het productiejaar 1946
 • Wagenkaarten sinds het productiejaar 1978 *
 • Circa 600.000 vervangingsonderdelen
 • Circa 30 miljoen voertuigen-datakaarten *
 • Circa 13.000 andere modelaanduidingen
 • Meer dan 21.000 speciale apparatuuropties
 • Meer dan 140.000 speciale apparatuurvarianten

Alleen wagenkaarten van Mercedes-Benz en Smart voertuigen voor de Europese markt worden opgeslagen in de EPC. De EPC bevat geen wagenkaarten voor voertuigen die niet werden geproduceerd voor de Europese markt.

Als u een VIN tegenkomt voor bijvoorbeeld een uit de VS geimporteerde auto dan zal het wagenkaart symbool in de EPC grijs weergegeven worden en er zal geen wagenkaart beschikbaar zijn.

Dit betekent dat het systeem niet de onderdelen voor dit specifieke voertuig zal vinden en meerdere resultaten zullen worden weergegeven tijdens het zoeken van een onderdeel voor deze auto. De gebruiker moet dan zelf het juiste onderdeel kiezen.

 

Mercedes-Benz Classic Onderdelen

Onder het submenu MB Classic Onderdelen vindt u alle informatie betreffende originele onderdelen voor uw Mercedes-Benz klassieker. Deze onderdelen voorziening is een gezamenlijk project van de Mercedes-Benz clubs in samenwerking met het Mercedes-Benz Classic Center.

Op deze manier gevonden onderdelen zijn alleen in Duitsland te verkrijgen. Tevens zijn de aangegeven prijzen alleen van toepassing in Duitsland.

 

Werkplaatshandboeken

Via de Mercedes-Benz Classic Store kunnen nog veel orginele werkplaatshandboeken besteld worden. Klikt u hier voor een overzicht van de beschikbare werkplaatshandboeken.

SKCN

S-klasse Club Nederland
Veld en Beemd 29

2661 AM Bergschenhoek

IBAN NL47 RABO 0141 5323 94

FEHAC-logo-Mercedes-Benz-S-Klasse-Club-Nederland   Lid van de FEHAC

MBAC-logo-Mercedes-Benz-S-Klasse-Club-Nederland   Aangesloten bij
Mercedes-Benz Automobiel Clubs

    Evenementen

 1. Stamtafel 25 mei 2024

  25 mei |14:00 - 17:00
 2. Technische dag

  1 juni |10:00 - 15:00

Tagcloud